Plüssmacikat az orosházi mentőkbe is!

A közelmúltban indult a „Plüssmacit a Békés megyei mentőautókba!” civil megmozdulás, melynek már orosházi követői is vannak. A kezdeményezés egy másik akció mintájára indult, amely az Országos Mentőszolgálat Győr-Moson-Sopron megyei részlegének gyűjt plüssmackókat.

Ausztráliában szinte minden mentő- és tűzoltóautóban található egy plüssmaci. A kiérkező mentőegységek az elsősegélynyújtás után az autóban egy plüssmacit adnak a gyermekeknek, hogy megnyugodjanak – innen az ötlet eredete. Hogy szükség esetén a Békés megyei mentőkben is legyen a gyerekek számára plüssmaci, ezért sokan megmozdultak Orosházán is.

161110_plussmaci_mento_mentoallaomas_oroshaza

Évente mintegy 600 gyermeket látnak el az orosházi mentősök (Fotó: Rosta Tibor)

Egy osztálynyi plüssmaci érkezett az orosházi mentőállomásra szerdán délután. Az Eötvös katolikus iskola 3. a osztályának tanulói „áldozták fel” plüssmacijukat egy nemes célért. Örömmel nyújtották át a kedvenceiket a mentősöknek, akik köszönetképpen körbevezették a gyerekeket a mentőállomáson. ­

– Éves kivonulásaink során mintegy 600 gyermeket látunk el az ellátási területünkhöz tartozó több mint 10 településen – tájékoztatott Kovács Tibor, az orosházi mentőállomás vezetője, aki jónak tartja a kezdeményezést, és örömmel fogadják a plüssmacikat.

Kótiné Nagy Éva üzletasszony számos kezdeményezéshez csatlakozott már, egyszerűen azért, mert szeret segíteni. – Az orosházi gyűjtőhely szerepét vállaltam fel. Gyerekek, felnőttek sorra érkeznek a Flóra virágüzletbe, hogy leadhassák plüssmacijukat. A tervek szerint december elején adjuk át az orosházi mentőállomásnak az összegyűlt plüssöket – összegzett Kótiné Nagy Éva.
vissza